Theo Pijper en Matthijssen / Mollema Nederlands kampioen grasbaan 2019!

Geplaatst op: 1 september 2019 om 20:42

Het Dutch Open Grass Track is vandaag afgesloten met de vijfde en Finale ronde in Roden. In de beide hoofdklassen, de Solo's en de Zijspannen, was het ongekend spannend en werden de titels pas in de eindfase van de wedstrijd beslist. Bij de Solo's ging Theo Pijper er met de Nederlandse titel vandoor, en bij de Zijspannen ging het kampioenschap voor de 19de keer naar het span van Matthijssen.

Door het wegvallen van Romano Hummel vanwege zijn enkelblessure stond de deur wagenwijd open voor Dave Meijerin. Meijerink kende echter een complete pechdag met onder andere mechanische problemen. Dit begon al tijdens de eerste heat met een moelijke lopende motor. Via de Last chance heat had Meijerink nog de kans om in finale te starten, maar dit werd hem niet gegund na een zeer spannende race.

Pijper had hierdoor in de Finale aan een aantal puntjes genoeg, maar wist zich toch nog naar een tweede plek te racen. Voor Pijper is dit de eerste keer na jaren racen dat hij de Nederlandse titel pakt. Na een overwinning voor Kenneth Kruse Hansen in Uithuizen gisteren wist hij dit vandaag in Roden te herhalen. De Deen had aanvankelijk wat issues met de setup, maar kwam later gigantisch sterk in de wedstrijd.

Naast Pijper zagen we onze Nederlandse junioren Mika Meijer en Jarno de Vries ook weer hoog in de uitslag. Meijer reed de race van zijn leven, en reed zich naar het podium met een derde plek. De Vries reed ook weer erg sterk, en werd vierde. Ook verassend in de finale zagen we Julien Cayre met een vijfde plek. Hekkensluiter werd Andrew Appleton op plek 6.

Met een maximale overwinning heeft Matthijssen wederom de titel geprolongeerd. Het span van Detz / Arling had als enigste combinatie nog enigszins kans om Nederlands kampioen te worden, maar tegen Matthijssen / Mollema was niet heel veel in te brengen. In de finale heat ging Detz er echter wel als eerste vandoor, en wisten ze dit voor een dikke tweede rondes vol te houden. Toch kwam Matthijssen voorbij, en wonnen ze de wedstrijd.