Blije gezichten na derde ronde Dutch Open Grass Track in Loppersum

Geplaatst op: 9 juni 2019 om 08:24

Heel even zag het er naar uit dat de derde ronde van het Dutch Open Grass Track zou moeten worden afgelast. Met zware windschoten en vele regenbuien was de baan niet heel goed meer te racen, en zagen ook de rijders het niet meer zitten. De Solo's kwamen tijdens het eerste blok nog redelijk goed rond, maar na de eerste heat van de zijspannen werd de wedstrijd stil gelegd.

Na goed overleg werd er besloten om de natte laag van de baan af te halen, en hopen op goed geluk van de weergoden. Dit geluk was de MFAC Loppersum zeker gegund en we zagen spannende races als nooit tevoren op de kleine kleibaan van Loppersum. De baan werd als beter, en het publiek werd getrakteerd op vele inhaalacties. Aanvankelijk leek van het aantal publiek tegen te vallen, maar gedurende de wedstrijd werd het gelukkig gezellig druk langs de baan.

Bij de Solo's was het Romano Hummel die zijn comeback maakte, en de winst wist te pakken. Voor Hummel was het flink op zijn tanden bijten tijdens de Finale heat want hij is nog niet helemaal hersteld van zijn enkel blessure die hij een aantal weken geleden opliep. De Hoogkerker moest zelfs via de Last Chance Heat komen omdat hij tijdens de voorseries niet genoeg punten wist te halen.

Verassing van de avond was het sterke optreden van Kenneth Kruse Hansen uit Denemarken, die zijn debuut maakte op de Nederlandse grasbanen. De Deen is dit jaar nieuw in de grasbaansport en wist eerder al de wedstrijd in Osnabrück te winnen. Dave Meijerink wist de meeste punten te scoren tijdens de voorseries, maar werd derde in de Finale heat.  Voor het kampioenschap neemt Meijerink wel de meeste punten mee.

De zijspan klasse werd een prooi voor het vliegende tapijt van Detz / Arling voor Matthijssen / Mollema. Beide duo's waren na de voorseries ongeslagen en kwamen dus pas in de Finale heat voor het eerst tegen elkaar uit. Tijdens deze Finale pakte Detz meteen de leiding en ze konden meerdere inhaalpogingen van Matthijssen succesvol afslaan. De derde plek ging naar de sterk rijdende combinatie van Holstein / Strockmeier.