Nederlands kampioenen zetten de toon tijdens eerste ronde Dutch Open in Vries

Geplaatst op: 8 april 2019 om 20:17

Onder stralende zonneschijn stond gistermiddag in Vries de eerste ronde van het Dutch Open Grass Track op het programma. Met een groot rijdersveld, en veel publiek langs de baan, zagen we doorgaans spannende races. De Nederlands kampioenen van het afgelopen seizoen zetten in Vries gelijk al de toon door beide te winnen. Romano Hummel was bij de Solo's ongeslagen, en het span van Matthijssen was bij de vliegende tapijten veruit de sterkste.

Hummel wist met zijn vol gas, alles of niets, stijl de concurrentie te bestijgen. 30 punten waren er maximaal te behalen, en deze gingen allemaal naar de Hoogkerker. Stephan Katt herpakte zich na een slecht 2018 seizoen met een sterke tweede plek, voor Dave Meijerink die derde werd. Naast de successen zagen we ook twee uitvallers, in de naam van Richard Hall en Theo Pijper. Beide mannen moesten met een schouderblessure de wedstrijd staken.

Naast de maximale score van Hummel bij de Solo's wist Matthijssen / Mollema het kunstje bij de zijspannen te herhalen. Vier heats werden gewonnen door het duo, en ook de finale werd een prooi voor Matthijssen. Detz / Arling pakten de tweede plek nadat ze alleen tegen Matthijssen punten lieten liggen. Goodwin / Brown completeerden het podium met de derde plek. Over een maand, op zondag 12 mei, staat de tweede ronde van het Dutch Open Grass Track op het programma.