Geslaagde opening Dutch Open Grass Track met eerste ronde in Vries!

Geplaatst op: 11 april 2022 om 20:21

Het Dutch Open Grass Track is gisteren geopent in het Drenthse Vries. De hele week had het hevig geregent, en hierdoor moest de Jeugd & Nationaal wedstrijd van de zaterdag worden geschrapt. De baan wist zich gelukkig aardig op te drogen, en hierdoor kon de Dutch Open gelukkig wel door gaan.

In de ochtend regende het nog wel even flink, en werd er angstig gekeken naar de boze wolken. Het bleef echter bij een flinke bui, en kon er rond de klok van 10 gewoon gestart worden met de trainingen. Ook de wedstrijd kon compleet gereden worden en het publiek kwam ook in grote getalen naar Vries.

Bij de Solo's was het Romano Hummel die er met de overwinning vandoor ging. Hummel ging vol gas rond, en trakteerde het publiek op zijn spektaculaire rijstijl. Jannick de Jong kwam tijdens zijn comeback tot aan een tweede plek, en Dave Meijerink completteerde het podium.

De Zijspannen werd een prooi voor het koppel Detz / Arling, al moesten ze ook een uitval noteren tijdens hun tweede serie. Voor de rest bleven ze ongeslagen, en wonnen ze de wedstrijd voor Möller / Frohbös en Carvill / Kempa.

De Deens Nederlandse combinatie Frederiksen / Smit moest de wedstrijd voortijdig staken na een enorme klapper in hun eerste heat. De Deense stuurman brak hierbij zijn sleutelbeen en staat voor de komende weken aan de zijlijn.

Op 11 juni staat de tweede wedstrijd van het Dutch Open op het programma in Loppersum.